06 – 28 95 21 17 | 06 – 57 54 80 90 info@prayayoga.nl

Wat zijn nu de effecten van yoga? Er is veel onderzoek gedaan. In deze blog vind je 2 interessante artikelen daarover. Vanuit eigen ervaring weten we al dat yoga helpt bij het reduceren van stress, fysieke klachten zoals rugpijn, buikpijn en slaapproblemen. Dat je je na een yoga-sessie gewoon zo lekker ontspannen kunt voelen. Dingen weer beter aan kunt. Daar hebben we geen wetenschappelijk onderzoek voor nodig. Maar wil je meer weten? Lees dan vooral verder!

1. Now and Zen: How mindfulness can change your brain and improve your health.

Hierin oa bewijs dat mind-body practices zoals yoga en meditatie stress reduceren.

2. Edith Molenbroek schrijft op NRC.nl dat onderzoek laat zien dat door yoga het zelfvertrouwen en de levensvreugde erop vooruit gaan:

De beeldvorming over yoga is enorm veranderd in de afgelopen decennia: van oude mannen mediterend bij de ingang van hun grot naar dames die zich, gekleed in de nieuwste yogamode, in allerlei moeilijke, atletische houdingen wringen. Beide beelden zijn uitersten waarin veel mensen weinig herkenning in zullen vinden. Zo’n half miljoen Nederlandse yoga-beoefenaars, met name hoog opgeleide vrouwen, weet dat daar wat tussen zit. De rest van Nederland denkt: „Daar ben ik niet lenig genoeg voor”, of: „Het is niet voor mannen”, of: „Dat oosters gedoe is niets voor mij”. Dat is jammer, want het lijkt erop dat yoga therapeutische effecten heeft die voor heel veel mensen interessant zijn.

Bron: NRC.nl